Publicerad: 18/8-2020 av Emil Hammarstrand

Inlägget är reklam för Quicktest.se och innehåller annonslänkar

Järnbristtest genom blodprov hemifrån!

Quicktest med deras järnbristtest är den enklaste och billigaste vägen att ta om man vill få reda på sitt järnvärde snabbt. Ett litet stick i fingret och du får svar på dina värden efter 10 minuter, med en väldigt hög tillförlitlighet på 98%. Deras tester använder samma produkter som läkarna gör.

Vi har alla gjort dessa läkarbesök med lång väntetid och svarstid. Det är inte kul när man går och är noijig på hur kroppen mår. Därför är Quicktest med deras snabba leveranstid och billiga hemmatester svar den perfekta lösningen. Deras tester klassas som ett IVD-test som står för In Vitro Diagnostik, som har funnits och används i över 40 år utav läkare - nu är den tillgänglig för dig från hemmet. Quicktest har ett väldigt stort utbud utav hemmatester för dig att testa, snabbt ränkat ca 17 tester i dagsläget. Allt ifrån Järnbristtest och Sköldkörteltest om du känner dig hängig och trött till Borreliatest, Allergitest, Klimakterietest osv... Alla dessa med hög tillförlitlighet!

När jag förstod att jag hade Järnbrist

Jag har själv provat deras Järnbristtest. Hade känt mig hängig, orkeslös, trött i flera veckor i rad utan att veta vad det berodde på. Inget i min kost hade ändrats, tränade precis lika mycket som innan men ändå kände jag mig seg. Jag ändrade på min kost till mat som jag trodde skulle pigga upp mig såsom citron i ett glas vatten, äta lite mer kalorier och prova äta frukost tidigare. Ändrade även på min träning till mer intensivare där jag svettades mer för att känna mig trött då men piggare efteråt, det funkade i några timmar men sen kände man sig hängig igen. Till slut började jag googla runt, jag förstod hyfsat snabbt att det var järnbrist då allt passade in på mig.

6 allvarliga symptom på Järnbrist:


Kost med mycket Järn

Att äta järnrik kost är ett sätt att som det låter ett enkelt sätt att höja dina järnvärden till det normala. Men vilken mat innehåller mest järn? Järn finns främst i inälvs och blodmat såsom blodpudding. Även kött, fisk och ägg innehåller stora mängder järn. Är du vegetarian, vegan eller bara inte föredrar kött så finns järn även i vegetabliliska koster. Bönor, linser och ärtor. Även spenat, broccoli och grönkål har en stor mängd järn i sig.

Kost du bör undvika

Järnbrist kost

Det finns även de drycker och livsmedel som tar upp järnet i din kropp och skapar järnbrist om du intar alldeles för mycket utav det. Nu säger jag inte att du bör sluta helt med dessa men under perioder du känner dig hängig och orkeslös och tror du har järnbrist så är det ett tips att dra ner på dessa. De drycker jag pratar om är kaffe, te och vin. Alla dessa innehåller polyfenoler som försvårar kroppens järnupptag från mat. Det har även genomförts studier på att vissa mejeriprodukter försvårar järnupptaget men det har en väldigt liten påverkan att bry sig om.

Hur fungerade Järnbristtestet?

Då hittade jag Quicktest, deras stilrena hemsida så proffsig ut och gav mig ett seriöst intryck! Allt var väldigt simpelt från beställning till att paketet hamnat i brevlådan. Jag öppnade paketet och följde de 3 simpla stegen och väntade in några minuter innan jag fick svar. Det stod Positivt! Kände mig lite dum att jag inte hade hittat detta tidigare, men äntligen vet jag vad som felet var, Järnbrist! Jag köpte då hem kosttillskott för järnbrist och kände STOR skillnad bara efter 1 vecka. Orkar nu med hela dagarna och känner mig mycket piggare på morgonen! :) Känner du dig inte som vanligt i kroppen så rekommenderar jag dig att klicka in på deras hemsida via bilden nedan och beställa hem ett test, varför gå och må dåligt när man kan må bra? Ha det bäst!