TRÄNINGSBAND: STORT TEST UTAV DE BÄSTA BANDEN FÖR TRÄNING HEMMA!

Betalt samarbete med Gymgrossisten.se och Fitnessguru.com

träningsband star gear fitness band

#1 Star Gear Fitness Band

Det populäraste träningsbandet på marknaden just nu med hästlängder. Ett långt band med 5 olika hårdheter, krullar sig inte, glider inte, luktar inte and the list goes on. Det är igen tillfällighet att detta träningsbandet är det bästa.

Banden: 5 band med olika hårdheter.

 träningsband Booty Builder Mini Bands

#2 Booty Builder Mini Bands

Dessa bander är gjorda för dig som vill få den perfekta rumpan! Fäst banden runt knäna och gör hipthrusters, knäböj, lateral walks, standing kickbacks och mycket mer. Det är bara din fantasi som sätter stopp för övningarna! Banden är gjorde utav naturgummi av hög kvalite som inte krullar sig eller tar åt sig doft.

Banden: 4 band med olika hårdheter.

träningsband Let's Bands - Power Set Tube

#3 Let's Bands - Power Set Tube

PERSONLIG FAVORIT! Med detta TUBE-set så får du allt du behöver imon träningsband. Eftersom det är handtag på ett utav banden så har du mer möjligheter till komplicerade övningar. Hantagen är ergonimiska med ett roterande grepp utifrån hur du vrider och vänder. Ett tips är att fästa i toppen av dörren eller botten för att få en mängd motståndsövningar.

Paketet innehåller: 3X träningsband, 2X mjuka handtag, 1x bärväska, 1x powerbands dörrankare och en BONUS.

träningsband fitnessgurus egna

#4 Fitnessgurus egna träningsbandFitnessgurus egna produkter har en historik av att lyckas. Detta gäller såklart även deras träningsband. Med 4.5/5 stjärnor på 63 omdömen får fitnessguru ett MVG. Deras träningsband är gjorda utav ett starkt material som INTE glider och är skonsamma mot dina leder. Självklart är dem snygga också! PS. Dessa banden tipsade Pauline Enokson mig om, hon är en superduktig PT och hälsocoach så kunde inte skita i att ta med dem! Hennes blogg hittar ni här.

Banden: 4 band med olika hårdheter.

träningsband Star Gear Mini Band

#5 Star Gear Mini Band

Det billigaste alternativet inom träningsband-marknaden. Star Nutritions Mini Band fungerar utmärkt till de mesta övningar hemmma och på gymmet. Finns i 5 olika nivåer och färger.

Banden: 5 band med olika hårdheter.

Varför använda träningsband som träningsredskap?

Att använda träningsband som ett träningsverktyg har blivit väldigt populärt. Man kan göra många olika övningar över hela kroppen som du kommer att känna av nästa dag. Vissa tror att träningsband är ett löjligt träningsredskap men utför man övningarna med korrekt form så blir det väldigt påfrestande.

De kommer i olika färger där färgerna representerar hårdheter, vilket är bra för övningar där man har mer kraft. Du får en väldigt hög "mind to muscle" koppling då de muskler du använder är aktiva hela tiden. Detta göra att dina muskler engageras mera i din träning vilket du kan se på dina resultat.

Träningsbanden fungerar även utmärkt till stretchövningar eller om du rehabar. Har du en fantasifull hjärna så kan man göra lika många övningar hemma med träningsband som man kan göra på maskiner på ett gym. träningsbanden är till för dig som är nybörjare till träningsfreak.

Olika övningar med träningsband

Jag kommer att dela upp alla övningar i kategorier för varje muskelgrupp.

Ben/rumpa:

träningsband benträning

Bild: IBL BildbyråEn bra all-around övning där du tränar ben, rumpa och core. Lyft benet så långt
upp du orkar och för det sedan sakta neråt, vänd sedan på dig och kör andra sidan.
När du blir starkare kan du öka band i hårdhet.

Armar:

träningsband bicepträning

Bild: IBL BildbyråEn bra övning för dina biceps. För armarna utåt sakta och tillbaka sakta.

Rygg/axlar:

träningsband ryggträning

Bild: IBL BildbyråEn bra övning för din rygg och även dina armar. Utförs bäst som på
bilden med en hand men det går även att göra med två händer. Viktigt
att tänka på att göra rörelsen sakta och korrekt. Om du gör det för snabbt
finns risk att du skadar dig.